Mishi i kuq është proklamuar si shkaktari kryesor për shumë sëmundje të rrezikshme, por ja se çfarë ndodh në turpin tuaj nëse në tërësi e shmangni.
Hulumtimi është dëshmi që femrat më parë vendosin për menynë pa mish sesa meshkujt.
Me mënyrën e tillë të ushqimit i pamundësohet trupit të furnizohet me zinkun e domosdoshëm, hekurin, vitaminën D, vitaminën B12 dhe kaliumin.
Mishi i kuq është një burim i mirë për proteina dhe energji. Furnizon përreth 30% të yndyrnave nga 100-130 gram yndyrna që përgjithësisht njerëzit mund të konsumojnë çdo ditë e gjithashtu ky lloj mishi përmban gati 40% edhe të energjisë që trupit i nevojitet.
Hekuri, një përmbajtje e shkëlqyer e porfirinës, e cila formon nënproteinën e hemoglobinës dhe disa molekulave të tjera biologjike, gjendet në mishin e kuq, e cila përthithet gjithashtu me lehtësi nga trupi.
Mishi i kuq ofron proteina, të cilat ndihmojnë ndërtimin e kockave dhe të muskujve.
Nëse shmangni mishin e kuq rrezikoni të sëmureni nga anemia, mungesa e zinkut, zvogëlimi i mundësisë që të mbeteni shtatzënë, ndërsa hulumtimet tregojnë që në moshën e pjekurisë shfaqen problemet me kujtesën.
Për trup të shëndetshëm dhe të fuqishëm nevojitet të hani 1 kg mish në javë, ndërsa nëse keni vendosur për ushqim vegjetarian burimin e proteinave të domosdoshme kërkoni në bishtajoret, vezët ose produktet e qumështit.
Kur mishi hahet me zarzavate ndihmon trupin të absorbojë më mirë edhe vlerat nga këto të fundit.
Tags: konsumimi i mishit të kuqShendetivitamina