
E thjeshtë, e shëndetshme dhe super e shijshme!
4 persona
Përberësit:
- • 5 gota rukola
- • 1 avokado
- • 1 gotë manaferra
- • 3/4 gote boronica
- • 1½ gota kastravec
- • 2 lugë gjelle nenexhik i freskët
- • 2 lugë gjelle lëng limoni i freskët
- • 1 lugë gjelle shurup panje
- • 1/3 gotë vaj ulliri
- • 1/3 gotë lajthi të pjekura
- • 1/3 gotë djathë feta (vegan ose jo)
- • Kripë & piper sipas shijes
Përgatitja
Përgatitja:
1. Në një enë të madhe përziej rukolën, kastravecin, manaferrat dhe boronicat.
2. Shto avokadon në feta dhe lajthitë e pjekura.
3. Në një tas të vogël, rrih vajin e ullirit, lëngun e limonit, shurupin e panjës, nenexhikun, kripën dhe piperin.
4. Hidhe salcën mbi sallatën, përzieje lehtë dhe në fund shto djathin feta sipër.
5. Shërbeje menjëherë!