Duke lënë mënjanë një vakt është bërë një tendencë, nëse ajo është për shkak të një regjimi të veçantë diete apo të mungesës së kohës.
Nëse ju shpesh anash kaloni ngrënien tuaj për çfarëdo arsye, ju duhet të dini se si ky zakon i juaji vepron në trupin tuaj.
Çekuilibër hormonal – Çdo herë që të mos hani një vakt, do të pësoni rritje të kortizolit i cili shkakton ankth. Insulina gjithashtu rritet dhe zvogëlohet në çast, duke rezultuar në një nivel të paqëndrueshëm të sheqerit në gjak.
Probleme në tretje – Trupi juaj është krijuar për të punuar gjatë gjithë ditës, kështu që kur ju kaloni një vakt sistemi i tretjes nuk është në gjendje të bëjë funksionin e tij. Funksionet metabolike dhe ato të tretjes kërkojnë 3 vakte dhe 2 zemra midis vakteve.
Trupi krijon “dyqane” me dhjamë – Duke lënë mënjanë ushqimet ju bëni kofuz trupin. Ai mendon se ju jeni të uritur, kështu që çdo herë që të kaloni një vakt, në vend të digjni dhjamin, dyqanee e trupit mendojnë për të siguruar ‘karburant’ për periudhën në vijim.
Organizma të rraskapitur – Anash kalimi i ushqimit ngadalëson metabolizmin tuaj dhe ju bën të ndiheni të lodhur. Ushqimet e rregullta do t’ju ndihmojnë për të rritur metabolizmin dhe të digjni sa më shumë kalori.
Perceptim i ndryshuar – Kjo mund të vijë si një e papritur për ju, por duke lënë mënjanë një vakt të vetëm ju ndryshoni perceptimin tuaj për ushqim. Truri juaj krijon një pamje që ushqimi nuk është prioriteti juaj i lartë në këtë moment, duke sjellë negativitet për shëndetin e përgjithshëm.
Ngrënie më shumë se ç’duhet – Mbingrënia është e fundit dhe faza më e rrezikshme. Në drekë, trupi juaj është aq i lodhur dhe i uritur për kalori, kështu ju shpesh hani shumë ushqim dhe hani tepër. Zakonisht kjo rezulton në dhimbje stomaku dhe shtim në peshë.