Ads: Merr BB VIP Falas me Premium 12 Mujore

Shëndetësia

Dhimbjet e kyçeve – Ushqimet që nuk duhet të hani

Dhimbjet e kyçeve ndikojnë fort në cilësinë e jetës, sepse lëvizja është e domosdoshme për çdo aktivitet të ditës.

Përveç aktivitetit fizik, ushqyerja është një nga faktorët lehtësues ose rëndues të këtij problemi.


Reklamë

Reklamë

Reklamë
ADVERTISEMENT

Lajmi i mirë është se njeriu mund të shmangë disa ushqime dhe pije që shkaktojnë inflamacion duke pakësuar kështu dhimbjen.

Cilat Janë Produktet Që Duhet Të Shmangni Për Dhimbjet e Kyçeve

Ushqimet dhe pijet e mëposhtme për fat të keq janë pjesë e regjimit ushqimor të kohëve moderne.

Shmangia e tyre është e vështirë, por jo e pamundur.

Sheqernat e Shtuar

Trupi ka nevojë për sheqer, por në kohët e sotme çdo ushqim i përpunuar përmban sheqer.

Ai ndërvepron me yndyrnat dhe proteinat në trup dhe shkakton inflamacion.

Ekspertët këshillojnë shmangien e ushqimeve të përpunuara dhe konsumin e madh e të tepruar të frutave, që ndonëse kanë sheqer, ofrojnë edhe fibër, ushqyes të tjerë dhe antioksidantë që luftojnë inflamacionin.

Kripa

Kripa është problematike sepse nxit akumulimin e ujit në trup dhe rrit tensionin e gjakut.

Mirëmbajtja e ekuilibrave të lëngjeve në trup është thelbësore për lubrifikimin e kyçeve.

Kripa e tepërt shkakton enjtje që më pas nxit dhimbjet e kyçeve.

Yndyrnat e Ngopura

Sipas informacioneve të AgroWeb.org, njerëzit duhet të shmangin yndyrnat e ngopura për shumë arsye.

Ato rrisin rrezikun e sëmundjeve të zemrës por u bëjnë dëm edhe kyçeve.

Ekspertët thonë se konsumi i kufizuar i këtyre yndyrnave ul inflamacionin.

Nëse vuani nga dhimbjet e kyçeve, qëndroni larg:

ushqimeve të skuqura,

mishit të kuq,

ëmbëlsirave industriale.

Ushqime të mira për kyçet janë:

spinaqi,

kinoa,

thjerëzat

fasulet

Karbohidratet e Përpunuara

Mielli i bardhë që blejmë në market, është një nga shembujt më të mëdhenj të karbohidrateve të përpunuara.

Ai ka një nivel të lartë glicemie dhe rrit sheqerin në gjak.

Ai gjendet në absolutisht çdo produkt ushqimor, por mjekët këshillojnë konsumin më të lartë të drithërave të papërpunuara./AgroWeb.org