E infektuara me COVID-19 ka një mesazh të rëndësishëm për ata që nuk e marrin seriozisht virusin

Një grua zemërthyer është shfaqur në të 30-at, duke përshkruar simptomat e saj ndërsa ishte shtruar në spital me Covid-19.

 

Videoja ishte postuar në Facebook nga Nicole Keatley, motra e së cilës Tara Jane Langston dyshohet se testoi pozitive për virusin.

Keatley ndau videon për të rritur vetëdijen, duke thënë se:

Vetëm për shkak se lajmet po nxjerrin në pah të moshuarit dhe njerëzit me çështje shëndetësore si rrezik i lartë që nuk do të thotë kur e kapni këtë trupi juaj do të jetë në gjendje ta luftojë me lehtësi.

Tara kishte probleme të mëdha për frymëmarrjen dhe me ndihmën e spitalit dhe NHS që ajo është duke folur dhe mund të ndajë përvojën e saj.

Më pas, është shpërndarë gjerësisht, me shumë duke e përdorur atë për të theksuar se njerëzit duhet ta marrin seriozisht rrezikun e infeksionit.

Në video, Tara, e cila lufton të flasë, shpjegon se ajo është në njësinë e kujdesit intensiv dhe nuk mund të marrë frymë pa ndihmë, ajo ka një kanulë në secilën dorë. Ajo thotë se është “dhjetë herë më mirë” sesa ndjehej më parë.

“Ju lutem askush prej jush nuk ka ndonjë shans. Dua ta them Sepse nëse bëhet me të vërtetë keq, atëherë do të përfundoni këtu”, ka thënë ajo.

Ndërsa është e vërtetë që rreziku i komplikimeve është shumë më i ulët për ata të moshës nën 70 vjeç pa kushte themelore, kjo nuk do të thotë që pjesa tjetër prej nesh duhet të tregohet e dobët në lidhje me ndikimin e tij të mundshëm. /Lajmi.net/

Kliko KËTU për të parë videon