Pacientët me kushte themelore shëndetësore ‘shërohen’ nga koronavirusi

Një besim i madh në spital po shpreson të sigurojë publikun se pacientët me kushte themelore shëndetësore janë duke u rikuperuar pas kontraktimit të Covid-19.

 

Një zëdhënës i Spitalit Universitar Southampton NHS Foundation Trust (UHS) tha që spitalet kanë parë që pacientët e cenueshëm shërohen pas kontraktimit të virusit, raporton “Metro”, transmeton lajmi.net.

“Një numër pacientësh që kemi trajtuar kohët e fundit në spital, të cilët kanë testuar pozitiv dhe kishin kushte shëndetësore themelore të shërohen mjaft mirë pasi të kenë marrë kujdesin e duhur për t’u larguar në shtëpi dhe ky është një mesazh me të vërtetë i rëndësishëm për t’u ndarë”, thanë ata në një deklaratë.

Lajmi erdhi ndërsa besimi njoftoi se është duke investuar 2 milion paund në pajisje të kujdesit kritik për të ndihmuar në trajtimin e krizës së koronavirusit, ndërsa gjithashtu duhet të anulojë disa emërime për të dhënë përparësi në rastet urgjente.  /Lajmi.net/