Ads: Merr BB VIP Falas me Premium 12 Mujore

Lifestyle

Ushqimet që nuk duhet t’i ruani asnjëherë në frigorifer

Kur bëhet fjalë për ruajtjen e freskisë dhe aromës së ushqimeve tona të preferuara, frigoriferi është shpesh pajisja që përdorim. Megjithatë, jo të gjitha ushqimet janë të përshtatshme për ruajtje në të ftohtë. Në fakt, disa ushqime mund të përkeqësohen në shije, cilësi dhe vlera ushqyese kur mbahen në frigorifer.

Ja një udhëzues për ushqimet që nuk duhet të jenë kurrë në frigoriferin tuaj.

Domate

Temperaturat e ftohta në frigorifer mund të ndryshojnë strukturën dhe shijen e domateve. Mbani ato në banak, mundësisht në një tas ose shportë.

Patate

Ruajtja e patateve në frigorifer mund të shkaktojë konvertimin e niseshtës, duke ndikuar në shijen dhe strukturën e tyre. Në vend të kësaj, ruajini ato në një vend të freskët dhe të errët, larg qepëve.

Qepët

Lagështia në frigorifer mund t’i bëjë qepët të buta dhe të mykura. Qepët funksionojnë më mirë në një mjedis të freskët dhe të thatë me qarkullim të mirë të ajrit.

Hudhra

Ftohja mund të shkaktojë që hudhra të mbijë. Ruani hudhrën në një vend të freskët dhe të thatë me ajrim të mirë, si një qese ose një shportë rrjetë.

Avokado

Ndërsa është e zakonshme që avokadot të piqen në banak, pasi të piqen, është mirë që ato të ruhen në frigorifer. Megjithatë, nëse keni një avokado të plotë dhe të papjekur, mbajeni jashtë derisa të piqet.

Bukë

Ftohja e bukës në frigorifer mund të përshpejtojë procesin e tharjes. Në vend të kësaj, ruajeni në një vend të freskët dhe të thatë ose ngrijeni për një jetëgjatësi më të gjatë.

Mjalti

Mjalti ka konservues natyral dhe veti antimikrobike, ndaj nuk kërkon ftohje. Temperaturat e ftohta mund të shkaktojnë kristalizimin e mjaltit, ndaj mbajeni në një dollap.

Kafe

Kafeja thith aromat në frigorifer, duke komprometuar shijen e saj. Ruani kokrrat ose mbetjet e kafesë në një enë hermetike në një dollap të freskët dhe të errët.

Vaj ulliri

Ndërsa vaji i ullirit nuk prishet në frigorifer, ai mund të ngurtësohet dhe të bëhet i turbullt. Mbajeni në një vend të freskët, të errët, larg nxehtësisë dhe dritës.

Pjeprat

Pjepri i plotë duhet të ruhet në temperaturën e dhomës derisa të pritet. Pasi të keni prerë në feta, pjesët e mbetura vendosini në frigorifer. /vizionplus.tv